https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/dalsi-mista-pro-divocinu-bude-v-lete-vytvaret-na-90-dobrovolniku
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Další místa pro divočinu bude v létě vytvářet na 90 dobrovolníků

3.7.2017 05:00 (ČTK)
Týdny pro divočinu jsou součástí kampaně Hnutí Duha, která představuje veřejnosti českou divočinu a její význam pro zachování přírodní rozmanitosti i pro lidské zdraví. K cílům akcí patří i vyhledání nového většího území, které by mohlo být v budoucnu ponecháno nerušenému přírodnímu vývoji. / ilustrační foto
Týdny pro divočinu jsou součástí kampaně Hnutí Duha, která představuje veřejnosti českou divočinu a její význam pro zachování přírodní rozmanitosti i pro lidské zdraví. K cílům akcí patří i vyhledání nového většího území, které by mohlo být v budoucnu ponecháno nerušenému přírodnímu vývoji. / ilustrační foto
Foto | Martin Mach Ondřej / Ekolist.cz
Zhruba 90 dobrovolníků bude o prázdninách vytvářet v Česku v chráněných územích od Bílých Karpat až po Šumavu další místa pro divočinu. První z pěti turnusů 20. ročníku Týdnů pro divočinu Hnutí Duha odstartovalo v neděli na Strakonicku. Dosavadních 19 ročníků se zúčastnilo 1810 lidí, kteří společně odpracovali přes 67.000 hodin. Kromě práce čekají účastníky odborné exkurze, přednášky a další doprovodný program.
 

Týdny pro divočinu jsou součástí kampaně Hnutí Duha, která představuje veřejnosti českou divočinu a její význam pro zachování přírodní rozmanitosti i pro lidské zdraví. K cílům akcí patří i vyhledání nového většího území, které by mohlo být v budoucnu ponecháno nerušenému přírodnímu vývoji.

"Jako každý rok i letos je zájem o účast na Týdnech pro divočinu velký. Hlásí se nejen studenti, kteří mají prázdniny, ale i lidé, kteří už pracují a tráví tam svou dovolenou. Během pobytu v přírodě si odpočinou, seznámí se s novými lidmi a zároveň pomohou i ochraně naší přírody," uvedla koordinátorka Týdnů pro divočinu Gabriela Benešová.

Od neděle dobrovolníci u obce Radomyšl na Strakonicku začali proměňovat hospodářský les v porost s přirozenou skladbou stromů. Ve druhé polovině července se vydají na Králický Sněžník chránit mladé stromky před okusem spárkaté zvěře a na začátku srpna vyrazí další skupina přispět k obnově soumarských rašelinišť na Šumavě. V Radějově v Bílých Karpatech pak budou stavět takzvané oplocenky, které chrání části lesa před zvěří, a značit doupné stromy, v nichž nacházejí úkryt drobní živočichové. Při posledním turnusu na konci srpna na Ščúrnici v Bílých Karpatech se základem práce stane ochrana ohrožených druhů dřevin.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist