https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/dansky-denik-chce-prispet-k-ochrane-klimatu-omezenim-cest-letadly
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Dánský deník Politiken chce přispět k ochraně klimatu omezením cest letadly

6.1.2019 11:10 | PRAHA (ČTK)
Dánský deník Politiken chce v budoucnu pro cesty svých reportérů méně využívat letadel, která jsou zdrojem emisí oxidu uhličitého, a tím přispět k omezení klimatických změn.
Dánský deník Politiken chce v budoucnu pro cesty svých reportérů méně využívat letadel, která jsou zdrojem emisí oxidu uhličitého, a tím přispět k omezení klimatických změn.
Dánský deník Politiken chce v budoucnu pro cesty svých reportérů méně využívat letadel, která jsou zdrojem emisí oxidu uhličitého, a tím přispět k omezení klimatických změn. V rámci Dánska budou pracovníci Politikenu létat jen v naléhavých případech, napsal v dnešním vydání listu jeho šéfredaktor Christian Jensen. Místo toho "přesedne" deník na vlaky a autobusy a všechny zahraniční letecké cesty, například za reportážemi nebo na konference, budou kompenzovány příspěvky ke klimatickým iniciativám.
 

Změn doznaly i stránky Politikenu věnované cestování: všechny cestovatelské reportáže jsou podle Jensena provázeny srovnávací tabulkou klimatických dopadů takové cesty uskutečněné letadlem, autem, autobusem nebo vlakem. Více článků má být kromě toho věnováno turistickým cílům v Dánsku, Skandinávii a severní Evropě, do nichž se dá snadno dojet veřejnou dopravou. Reportáže o cestách do zámoří se omezují.

Největším v Dánsku a zároveň ve Skandinávii je letiště v metropoli Kodani. Let odtud do sídla zábavního parku Legoland v Billundu trvá například jen zhruba 50 minut. Další větší dánská letiště jsou v Alborgu a Arhusu.

List Politiken, který má sídlo v Kodani, patří k nejvýznamnějším médiím ve Skandinávii. Spolu s deníky Berlingske a Jyllands-Posten tvoří trojici největších dánských listů. Je označován za liberální.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist