https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/demonstrace-v-prelouci-upozornila-na-ohrozenou-faunu-a-floru
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Demonstrace v Přelouči upozornila na ohroženou faunu a flóru

2.5.2001 12:03 | PARDUBICE (ČIA)
Výstavba plavebního kanálu na Labi ohrozí lokalitu Slavíkových ostrovů a tím i ohrožené druhy živočichů a rostlin. Upozornila na to protestní akce členů ekologického sdružení Svoboda zvířat, která se v úterý 1. května uskutečnila v Přelouči na Pardubicku.
 

"Nechceme dosáhnout zrušení projektu na splavnění Labe do Pardubic, ale jeho úpravu. Jedná se o druhy chráněné i v rámci Evropské unie," zdůraznil na shromáždění královéhradecký předseda sdružení Svoboda zvířat Michael Kousal. Ekologičtí aktivisté tvrdí, že v uvedené lokalitě lze nalézt živočišné a rostlinné druhy, které se jinde nevyskytují. Proto podali k Okresnímu úřadu v Pardubicích stížnost, o níž dosud referát životního prostředí nerozhodl.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist