https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/demonstraci-pred-ministerstvem-vnitra-rozpustila-policie
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Demonstraci před ministerstvem vnitra rozpustila policie

28.9.2000 17:35 | PRAHA (EkoList)
V Praze před ministerstvem vnitra na Letné se krátce po desáté hodině začali shromažďovat demonstranti požadující propuštění svých zadržených kamarádů a vyšetření údajných excesů na policejních stanicích a údajné policejní brutality. Před jedenáctou hodinou se před vchodem do ministerstva shromáždilo asi dvě stě lidí s balónky, bubínky a jinými hudebními nástroji.
 

Pokojný protest policie označila za nelegální a rozhodla se jej rozpustit. Aktivistům nabídli policisté coby alternativu pokračování happeningu za budovou ministerstva v parku. Tuto variantu část aktivistů odmítla. Posedali si na zem a rozhodli se nechat zadržet. Po chvíli před budovu nastoupily dva policejní kordony a za hlasitých protestů přihlížejících, včetně některých zahraničních novinářů, odnesla zásahová jednotka zhruba padesátku aktivistů do přistavených "antonů".

Po zásahu se zbytek demonstrujících čítající přibližně sto padesát lidí přemístil za budovu ministerstva, odkud se po chvíli dohadování rozhodli po malých skupinkách odejít do ulice Na Příkopech, kde bylo nahlášeno shromáždění s následným pochodem.


reklama

 
Jan Brychta

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist