https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/den-bez-aut-je-ve-strednich-cechach-ve-znameni-kol-a-bezplatne-mhd
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Den bez aut je ve středních Čechách ve znamení kol a bezplatné MHD

21.9.2001 08:15 | RAKOVNÍK/BEROUN/NYMBURK/KLADNO (ČIA)
Informační stánek o dopravní politice města, systému vjezdu do jeho středu a připravovaném systému parkování připravila na Husově náměstí rakovnická radnice. "Celý den bude probíhat bezplatná autobusová doprava, kterou 3,5 tisíce korun uhradí obecní rozpočet a stejnou částkou Anexie Rakovník," uvedl starosta Václav Pícl.
 

Na podobném opatření se dohodl s ředitelem firmy Probotrans, která provozuje MHD v Berouně, také berounský starosta Jiří Besser. Den bez aut bude ale v tomto městě zaměřen především na problém těžké nákladní dopravy jezdící středem města. "Je připravena celá řada veřejných akcí. Od 15 hodin se za účasti představitelů města a dalších osobností uskuteční veřejné shromáždění na Husově náměstí," uvedl mluvčí hnutí Děti Země Michal Štingl. Ve 14 hodin se uskuteční soutěž pro děti a v 16 hodin na ni naváže vyhlášení vítězů dětské výtvarné soutěže "Je procházka mým městem opravdu bezpečná", připraven je také další doprovodný program. Výstava bude následující týden instalována v atriu berounské radnice.

V Kladně zároveň proběhne slavnostní otevření další části cyklostezky. Na náměstí Starosty Pavla bude odbor životního prostředí magistrátu informovat o škodlivém vlivu automobilové dopravy na životní prostředí.

Nymburský klub za záchranu Polabí zahájí Den bez aut anketou pro cyklisty. "Obracíme se na všechny, kteří jezdí na kole a mají nápady, jak zlepšit podmínky pro cyklisty v tomto okresním městě. Chtěli bychom zjistit, co nymburští cyklisté považují za největší problémy v Nymburce," uvedl Jiří Řehounek z Klubu za záchranu Polabí při sdružení Děti Země. Dodal, že se zajímají i o zdánlivé maličkosti, jako například chybějící stojany na kola. Náměty klub očekává do konce roku 2001. Ty pak budou zveřejněny na internetu a klub je předá k posouzení kompetentním orgánům.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist