https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/detem-zeme-se-nelibi-ze-berounem-projizdeji-nakladni-vozy
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Dětem Země se nelíbí, že Berounem projíždějí nákladní vozy

14.8.2001 15:51 | PRAHA (ČIA)
Kampaň, která má vést k vyhlášení úseku dálnice D5 kolem Berouna bez poplatku a následnému obnovení zákazu vjezdu nákladních vozů do centra města, se rozhodly zahájit Děti Země po konzultaci s představiteli města a státní správy. V tomto smyslu se ustanovil petiční výbor s názvem "Beroun lidem, dálnice autům". ČIA to dnes sdělil zástupce Dětí Země Michal Štingl.
 

V minulých letech byl vjezd nákladních automobilů do města Beroun zakázán a jejich provoz byl odkloněn po dálnici D5. Od začátku letošního roku však vstoupil v platnost nový silniční zákon, který takovýto postup odklonu neumožňuje. Možné řešení spatřuje rada zástupců města, státní správa i občanské iniciativy ve zrušení povinnosti dálničního poplatku v úseku dálnice kolem města.

Ministr dopravy Jaromír Schling však žádost odmítá s tvrzením, že dálniční poplatky jsou významným zdrojem státních financí. "Výsada nezpoplatněných úseků dálnic tak zůstává zcela nespravedlivě pouze velkým městům jako jsou Praha a Brno," sdělil Štingl. Pro města menší se dálnice naopak stává problémem, který přivádí do města těžkou dopravu.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist