https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/deti-se-mohou-zabavit-i-komiksy-z-podyji-np-je-dal-na-web
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Děti se mohou zabavit i komiksy z Podyjí, NP je dal na web

10.4.2020 00:15 | ZNOJMO (ČTK)
Ke stažení z webu NP Podyjí je například ilustrovaný přírodovědný slovník a průvodce po biotopech či podyjské komiksy například o stěhování vydry, o netopýrech, kteří chtějí spát, nebo o invazivních rostlinách.
Ke stažení z webu NP Podyjí je například ilustrovaný přírodovědný slovník a průvodce po biotopech či podyjské komiksy například o stěhování vydry, o netopýrech, kteří chtějí spát, nebo o invazivních rostlinách.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Zdroj | nppodyji.cz
Školáci se mohou zabavit a také se něco zajímavého dozvědět z komiksů a dalších materiálů, které k tomuto účelu vložila na web volně ke stažení Správa Národního parku Podyjí. Jde o materiály, se kterými děti pracují ve školních programech, jež správa pro školáky pořádá. Řekl mluvčí správy David Grossmann.
 

"Chtěli jsme rodičům dát možnost využít další informační a zároveň zábavné zdroje pro jejich děti. Jde o hravé hádanky z přírody, luštění, naučné texty i komiksy, které rodiče mohou využít, když zůstali s dětmi doma," uvedl mluvčí.

Školy jsou kvůli šíření nového typu koronaviru uzavřené, školáci se učí doma. Ke stažení z webu NP Podyjí je například ilustrovaný přírodovědný slovník a průvodce po biotopech či podyjské komiksy například o stěhování vydry, o netopýrech, kteří chtějí spát, nebo o invazivních rostlinách.

"Materiály jsou určené pro děti do deseti let. Věříme, že dětem zpestří čas strávený doma a že se i něco zajímavého dozvědí," uvedl mluvčí.

Národní park Podyjí je s rozlohou 63 kilometrů čtverečních nejmenší ze čtyř českých národních parků a jediný na Moravě. Vznikl v roce 1991. Spolu s Lednicko-valtickým areálem patří k nejnavštěvovanějším místům Jihomoravského kraje, je oblíbený pro možnosti pěší a cyklistické turistiky.

První potvrzený případ nákazy koronavirem se v České republice objevil 1. března.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist