https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/deti-zeme-kazdy-se-muze-pripojit-k-ceskemu-dni-bez-aut
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Děti Země: Každý se může připojit k českému Dni bez aut

24.10.2000 18:55 | PRAHA (EkoList)
Každý, kdo se vzdá jízdy autem v pátek 3. listopadu, se tak může připojit k českému Dni bez aut. Ten právě na první listopadový pátek vyhlásila ekologická organizace Děti Země spolu s Národní sítí zdravých měst ČR. Podle koordinátora akce Miroslava Patrika z brněnské pobočky Dětí Země se v téměř čtyřiceti městech České republiky chystá na příští týden na sto dvacet různých aktivit, které organizují jak samotná města, tak občanská sdružení.
 

Děti Země vyzvaly dnes i další města a organizace, aby se se svými aktivitami ke Dni bez aut ozvaly do pátku 27. října na adresu Dětí Země Brno (Panská 7, 602 00 Brno, tel./fax (05) 42221743, dz.brno@ecn.cz). Veřejně přihlásit se mohou ke Dni bez aut i jednotliví lidé, kterým je zaměření akce blízké. "Doufáme, že veřejná podpora naší výzvy "Nechte auto doma!" bude aspoň tento den chápána jako výraz ohleduplnosti vůči lidem a přírodě a získá si tak své sympatie u ekologicky vnímavé veřejnosti," řekl dnes Patrik EkoListu. V České republice se Den bez aut letos uskuteční už poosmé.

Některé organizace (např. Car Busters) a města (Olomouc), ale také ministr životního prostředí Miloš Kužvart (ČSSD), se připojily již k Evropskému dni bez aut, který proběhl 22. září.


reklama

 
Jakub Kašpar

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist