https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/deti-zeme-maji-vyhrady-k-uzemnimu-planu-ustecka
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Děti Země mají výhrady k územnímu plánu Ústecka

2.6.2002 10:04 | ÚSTÍ NAD LABEM (ČIA)
Připomínky k návrhu zadání nového územního plánu velkého územního celku Ústeckého kraje zaslalo na Krajský úřad v Ústí nad Labem ekologické sdružení Děti Země (DZ). Šéf dopravní sekce DZ Miroslav Patrik ČIA informoval, že ekologičtí aktivisté jsou se zadáním územního plánu vcelku spokojeni, ale u vybraných pasáží předpokládají, že jsou psány rukou stavební lobby.
 

Svědčí o tom prý například opakovaná snaha kraje postavit dvě vodní díla na dolním úseku řeky Labe. Tím, že uvedené stavby mají podle ministerstva životního prostředí negativně ovlivňovat životní prostředí, nemohou mít podle Patrika statut veřejně prospěšné stavby. Za veřejně prospěšná prohlásili letos plánovaná vodní díla Malé Březno a Prostřední Žleb zastupitelé a radní Ústeckého kraje.

Děti Země ve svých připomínkách dále upozornily zpracovatele zadání územního plánu, že mezi hlavními podklady chybí usnesení vlády č. 993 z 11. října 2000 o řešení reorganizace dopravního systému v severních Čechách. Cílem reorganizace má být převedení kamionové dopravy z budoucí mezinárodní dálnice D8 na jiné druhy dopravy. Podle Dětí Země se k uvedenému usnesení vlády nechtějí znát představitelé vlády ani Ústeckého kraje.

Děti Země naopak vyjádřily podporu návrhům na prověření možnosti budovat průmyslové zóny v severních Čechách na zdevastovaných půdách nebo návrhu na prověření účelnosti vyhlášení dobývacích prostor pro těžbu kameniva v Chráněné krajinné oblasti České Středohoří.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist