https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/deti-zeme-maji-zbrusu-novou-internetovou-stranku
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Děti Země mají zbrusu novou internetovou stránku

21.2.2002 14:53 | PRAHA (ČIA)
Internetová stránka www.detizeme.cz, na které prezentuje svou činnost ekologické občanské sdružení Děti Země, dnes zcela změnila svou podobu. Podle tiskového mluvčího této organizace Michala Štingla jsou nové stránky pozoruhodné jak obsahem, tak i grafickou a technickou podobou zpracování. "Škála návštěvníků naší stránky byla doposud velmi široká, a to bychom také rádi zachovali," řekl Štingl ČIA.
 

Podle jeho slov najdou na stránkách Dětí Země inspiraci i kontakty pro pomoc lidé, kteří chtějí aktivně bránit své životní prostředí. Tyto informace navazují na jeden ze tří hlavních programů Děti Země - Věc veřejná. Další dva programy se zaměřují na ochranu přírody a ekologicky šetrnou dopravu. "Již z předchozího provozu našich stránek víme, že zde čerpají informace například studenti pro své školní práce, či novináři pro své články. Výjimečnými návštěvníky nejsou ani zástupci firem, které stojí za některými ekologicky nepříznivými záměry," upozornil Štindl.

Ekologické sdružení Děti Země patřilo k první vlně nevládních organizací, které pochopily význam vzestupujícího média - internetu. V roce 1995 začala fungovat stránka Dětí Země na hostitelském serveru Econnect, na které byla veřejnosti přibližována celková činnost organizace i jednotlivé kampaně a projekty. Za pozornost stojí i fakt, že obecně neziskový sektor v České republice začal využívat internet ve větší míře dříve, než to učinila většina komerčních společností i orgánů státní správy.

"Nové stránky Dětí Země využívají moderní systém pro správu novinek, který umožňuje jejich snadné publikování. Tento systém dále dovoluje jednoduše doplňovat a upravovat obsah webu, čímž by měla být zaručena jeho stálá aktuálnost," vysvětluje techniku stránek jejich webmaster Vojtěch Toman.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist