https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/deti-zeme-pozaduji-zmenu-rozpoctu-plzne
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Děti Země požadují změnu rozpočtu Plzně

10.12.2001 17:43 | PLZEŇ (ČIA)
Vyčlenění 35 milionů korun na zakoupení tzv. datovacích strojků pro vozidla Plzeňských městských dopravních podniků požadují Děti Země ve svých připomínkách k návrhu rozpočtu města na rok 2002. Instalace datových strojků by umožnila zavedení přestupného jízdného. Soubor připomínek dnes ekologičtí aktivisté předali Magistrátu města Plzně. Zároveň před plzeňskou radnicí rozvinuli transparent s nápisem „Nepřestupný tarif - ostuda města“. Připomínky převzal náměstek plzeňského primátora Jiří Bis.
 

Absence přestupného jízdného je podle místopředsedy Dětí Země Víta Roušala patrně největší nedostatek plzeňské hromadné dopravy. Roušal dále pro ČIA uvedl, že po spuštění integrovaného dopravního systému (IDS) od 1. ledna 2002 bude Plzeň zřejmě jediným městem na světě, které bude tvrdit, že má IDS a přitom cestujícím nenabídne přestupný tarif. Nutnost používat při každém přestupu novou jízdenku podle Roušala cestování hromadnou dopravou značně prodražuje, lidé proto raději použijí automobil.

Bis ekologickým aktivistům přislíbil, že návrh projedná plzeňské zastupitelstvo spolu s dalšími připomínkami veřejnosti k rozpočtu. Připomněl ale, že město preferuje především předplatné jízdné v městské hromadné dopravě a jednotlivé jízdné pro něj není prioritou.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist