https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/deti-zeme-prazsky-magistrat-ignoruje-cyklostezky
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Děti Země: Pražský magistrát ignoruje cyklostezky

23.12.2003 11:25 | PRAHA (ČIA)
Z celkem 20,2 milionu korun, které letos Praha vyčlenila na výstavbu cyklostezek, město proinvestovalo jen 11,2 milionu. Nevyužitých devět milionů se tak vrací do městského rozpočtu. "Magistrát tak dokazuje, že cyklistická doprava je stále na pokraji zájmu městských politiků a úředníků," řekl ČIA Vojtěch Toman z ekologické organizace Děti Země.
 

"Za těch nevyužitých devět milionů se dala udělat spousta věcí, například opravit špatný povrch stezky mezi Výtoní a Barrandovským mostem, instalovat dva potřebné semafory pro cyklisty, a ještě by zbylo dost peněz na přípravu projektů nových stezek,” konstatoval Toman.

Podle jeho slov připravily Děti Země společně s dalšími organizacemi již v únoru vlastní návrhy na zlepšení podmínek pro cyklisty v hlavním městě. "Tehdy nám na magistrátu říkali, že na realizaci našich návrhů není kvůli povodním dostatek peněz, teď peníze vracejí a tvrdí, že je není za co utratit,” upozornil Toman.

Letos vzniklo pouze 2,5 kilometru nových stezek pro pěší a pro cyklisty, všechny na okraji Prahy - kilometrový úsek v Modřanech a 1,5 kilometru mezi Lahovicemi a Radotínem, přes Radotínský potok byl postaven nový mostek místo původního, který byl v havarijním stavu.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist