https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/deti-zeme-se-kvuli-dalnici-d8-obrati-na-mmr
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Děti Země se kvůli dálnici D8 obrátí na MMR

29.1.2002 11:33 | PRAHA/BRNO/ÚSTÍ NAD LABEM (EkoList)
Přestože Krajský úřad v Ústí nad Labem odložil podnět Dětí Země na zrušení územního rozhodnutí pro příhraniční úsek dálnice D8, není ještě zcela rozhodnuto. Ekologická organizace si hodlá stěžovat na ministerstvu pro místní rozvoj (MMR). EkoListu to potvrdil předseda brněnských Dětí Země Miroslav Patrik.
 

"Radili jsme se s právníky z Ekologického právního servisu a v nejbližších dnech stížnost podáme," řekl Miroslav Patrik. "Naše hlavní výhrada, tj. že okresní úřad nás neinformoval o pokračování územního řízení, stále trvá a krajský úřad ji nevyvrátil," zdůvodnil Patrik, proč nejsou Děti Země s rozhodnutím Ústeckého kraje spokojeny. Okresní úřad vydal územní rozhodnutí pro úsek dálnice D8 Trmice - státní hranice již v roce 2000. Informaci o pokračujícím územním řízení předtím zveřejnil pouze na úřední vývěsce a například Děti Země neobeslal. "Úředníci asi postupovali podle stavebního zákona, kde by vývěska stačila. Porušili tak ale správní řád. Podle něj totiž měli postupovat," říká Miroslav Patrik. Kvůli tomuto pochybení je podle jeho názoru vydané územní rozhodnutí nezákonné a mělo by být zrušeno.

Jak EkoList informovala mluvčí úřadu Romana Konečná, Krajský úřad v Ústí nad Labem 23. ledna neshledal důvody pro zrušení územního rozhodnutí a podnět Dětí Země odložil.


reklama

 
Jakub Kašpar

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist