https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/deti-zeme-se-odvolaly-proti-povoleni-dalnice-d8
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Děti Země se odvolaly proti povolení dálnice D8

8.8.2000 09:00 | PRAHA (ČIA)
Hnutí Děti Země odeslalo v pátek 4. srpna 2000 ministru životního prostředí Miloši Kužvartovi odvolání proti povolení, které umožní vést přes Chráněnou krajinnou oblast (CHKO) České středohoří dálnici D8 v povrchové variantě. Na textu s 23 body pracovali odborníci a právníci Dětí Země. Další odvolání k ministerstvu podali ústečtí Přátelé přírody a obec Rehlovice. Vyplývá to z prohlášení, které ČIA poskytla berounská pobočka Dětí Země.
 

Podle poskytnutého tiskového prohlášení porušil příslušný správní orgán zákon č. 114/1992 Sb. o ochraně přírody a krajiny, ale také správní řád, neboť prý ignoroval připomínky a návrhy Dětí Země na řešení problému vedení dálnice do Německa.


reklama

 
Radek Pokorník

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist