https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/deti-zeme-vitaji-rozhodnuti-fis-o-ski-2007
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Děti Země vítají rozhodnutí FIS o SKI 2007

7.6.2002 14:46 | LIBEREC (EkoList)
Ekologické sdružení Děti Země dnes přivítalo včerejší rozhodnutí Mezinárodní lyžařské federace (FIS) ve slovinské Portoroži. FIS rozhodla, že mistrovství světa v klasickém lyžování v roce 2007, o jehož pořádání se ucházelo sdružení měst Liberec, Jablonec nad Nisou a Bedřichov SKI 2007, se bude konat v japonském Sapporu.
 

"Rozhodnutí kongresu FIS vítáme," komentovala výsledek hlasování, kdy Sapporo vyhrálo poměrem hlasů 10:7, předsedkyně Dětí Země Simona Jašová. "Přestože se záměr pořádání MS během několika let, kdy se o něm jedná, posunul do značně umírněnější podoby, nadále si myslíme, že pořádání takovéhoto podniku není pro Jizerské hory vhodné. Kapacita hor je omezená a ani zdravotní stav jejich lesů na tom není nejlépe," dodala Jašová.

Děti Země podle ní nemají nic proti pořádání závodů na úrovni republikových přeborů, či například proti Světovému poháru sdruženářů. "Základem by ale mělo být kvalitní zázemí pro lyžaře - turisty. Ti nepotřebují k tomu, aby si dobře zalyžovali, široké, uměle zasněžené a osvětlené tratě," vysvětluje postoj své organizace Simona Jašová.


reklama

 
Jakub Kašpar

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist