https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/deti-zeme-vzdavaji-boj-o-kratsi-variantu-obchvatu-plzne
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Děti Země vzdávají boj o kratší variantu obchvatu Plzně

20.11.2001 15:38 | PLZEŇ (ČIA)
Ekologické hnutí Děti Země dnes oznámilo, že nadále nehodlá bojovat proti delší variantě dálničního obchvatu Plzně, která má vést přes vrch Valík. "Je nesmyslné bojovat, když nemůžeme doufat ve vítězství," vysvětlila rozhodnutí předsedkyně hnutí Simona Jašová. Zároveň ale oznámila, že její organizace nepodepíše připravovanou "mírovou" smlouvu s městem a Ředitelstvím silnic a drah. "Až příliš by to připomínalo politický handl," dodala Jašová s tím, že "myšleno to bylo dobře, ale tento styl není pro hnutí přijatelný."
 

Z prohlášení Dětí Země také vyplývá, že se i nadále hodlají zasazovat o zmírnění dopadů dálnice na životní prostředí v rámci správních řízení. Tyto úpravy měly být původně součástí připravované smlouvy. Nejdůležitějšími požadavky hnutí v rámci balíčku zmírňujících opatření je realizace tunelu v sedle Val-Valík v minimální délce 380 metrů.

"Přípravu stavby nebudeme zdržovat, i když podle střízlivých odhadů bychom ji mohli oddálit nejméně o čtyři roky," uvedl mluvčí plzeňské pobočky Dětí Země Jan Rovenský. Organizace se hodlá nadále soustředit zejména na řešení vnitroměstské dopravy, která prý představuje mnohem větší problém než tranzitní doprava.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist