https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/deti-zeme-zahajily-kampan-quot60-dni-pro-cistou-zemi-vzduch-a-voduquot
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

fotogalerie uvnitřDěti Země zahájily kampaň "60 dní pro čistou zemi, vzduch a vodu"

4.9.2001 12:30 | PRAHA (EkoList)
"Chceme pravdu o toxickém znečištění" hlásal transparent, který Děti Země dnes po jedenácté hodině zavěsily na Štefánikův most před budovou ministerstva průmyslu a obchodu v Praze. Akce doprovázela předání studie "POPs - jed v srdci Evropy" tiskové mluvčí MPO Anně Starkové a poradci ministra MPO Jiřímu Hanzlíčkovi a zároveň odstartovala kampaň "60 dní pro čistou zemi, vzduch a vodu".
 

Děti Země tak upozorňují na nutnost registrace pohybu toxických látek v průmyslových provozech a potřebu evidence jejich úniků do životního prostředí.

Studie Evropské pracovní skupiny IPEN (International POPs Elimination Network) "POPs - jed v srdci Evropy" se zabývá stavem znečištění střední a východní Evropy nejtoxičtějšími látkami na světě, tzv. perzistentními organickými látkami (POPs). Mimo jiné se v ní konstatuje, že toxické látky se do našeho prostředí dostávají v důsledku nedostatečné kontroly nakládání s nimi.

Kampaň "60 dní pro čistou zemi, vzduch a vodu" si klade za cíl snížení přítomnosti toxických látek v našem prostředí a prosazení přísnějších zákonů k jejich regulaci. Akce by měla vyvrcholit 3. listopadu pochodem Prahou.

Děti Země hovoří s novináři před MPO Mluvčí MPO Anna Stárková Jiří Hanzlíček, poradce ministra průmyslu a obchodu
Chceme pravdu o toxickém znečištění Zavěšování transparentu
Jan Rovenský

Foto: Martin Mach/EkoList


reklama

 
Martin Mach

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist