https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/deti-zeme-zvazuji-ze-si-kvuli-dalnici-d8-budou-stezovat
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Děti Země zvažují, že si kvůli dálnici D8 budou stěžovat

24.1.2002 16:31 | ÚSTÍ NAD LABEM/PRAHA (EkoList)
Ekologické sdružení Děti Země zvažuje možnost, že si na ministerstvu pro místní rozvoj (MMR) budou stěžovat na postup úředníků Krajského úřadu v Ústí nad Labem. Už více než před měsícem totiž aktivisté dali krajským úředníkům podnět, aby prošetřili, zda Okresní úřad v Ústí nad Labem postupoval zákonně při vydání územního rozhodnutí pro příhraniční úsek stavby dálnice D8.
 

Kraj podle Dětí Země nedodržel zákonnou lhůtu, v níž měl záležitost prošetřit. "Vzhledem k tomu, že se o podnětu nerozhodlo do měsíce, Děti Země uvažují podat stížnost na ministerstvo pro místní rozvoj," potvrdil tuto informaci také Pavel Doucha z Ekologického právního servisu (EPS). Podle informací EkoListu odešla odpověď Dětem Země z úřadu včera poštou.

Okresní úřad totiž před vydáním územního rozhodnutí neinformoval písemně všechny účastníky řízení, mezi něž ekologická organizace patří. "V odvolání uvádíme, že jsme před vydáním rozhodnutí nebyli písemně informováni o pokračování územního řízení na tento úsek dálnice, takže jsme se nemohli vyjádřit k různým materiálům," vysvětluje důvod, proč si kraji stěžovali na postup okresu, vedoucí dopravní sekce Dětí Země Miroslav Patrik. Rozhodnutí okresu považuje za porušení zákona o správním řádu a územní rozhodnutí je, podle něj, tedy neplatné.


reklama

 
Jakub Kašpar

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist