https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/detsky-ostrov-prijde-prahu-5-na-156-milionu-korun
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Dětský ostrov přijde Prahu 5 na 15,6 milionu korun

22.7.2001 12:10 | PRAHA (ČIA)
Zhruba 15,6 milionu korun se předpokládají náklady na rekonstrukci Dětského ostrova na Praze 5. Rozběh prací umožnil dlouhodobý pronájem ostrova a dohoda o jeho společném užívání se společností Povodí Vltavy. Letos na opravy ostrova chce radnice Prahy 5 uvolnit částku 4,5 milionu korun z výnosů privatizace. ČIA to sdělil tiskový mluvčí Městské části Praha 5 Vít Drbal.
 

"Počátkem srpna bude připraveno výběrové řízení na dodavatele rekonstrukce a stavební povolení by mohlo být vydáno koncem září. Projektová dokumentace je již připravena," uvedl místostarosta Prahy 5 Petr Horák. Do konce letošního roku by měly být hotovy demolice stávajících nepotřebných staveb, jako jsou brouzdaliště, cesty a podobně. Dále by mělo být dokončeno kácení některých dřevin, terénní úpravy, elektroinstalace a vodovodní přípojky. Předpokládané ukončení zbylých prací je v květnu roku 2002.

Na Dětském ostrově mají vzniknout pítka, fontánka, nové osvětlení a oplocení. V neposlední řadě i domek správce, altán, sportovní plochy a počítá se i s osazením herních prvků pro děti různých věkových kategorií. Bude také provedena nová výsadba zeleně. Vzhledem k tomu, že stávající můstek není dostatečně dimenzován pro dovoz materiálu, dopraví se část materiálu pomocí lodní dopravy.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist