https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/diamo-na-podzim-pripravuje-dalsi-propousteni
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Diamo na podzim připravuje další propouštění

12.7.2001 15:39 | STRÁŽ POD RALSKEM (ČIA)
Celkem 159 zaměstnanců státního podniku Diamo ve Stráži pod Ralskem na Českolipsku se týká organizační změna připravovaná k 1. listopadu 2001. Podle Petra Špačka z odštěpného závodu TÚU Diama by mělo zhruba 90 zaměstnanců z podniku odejít. Pro zbývající přichází v úvahu náhradní pracovní zařazení ve specializovaných údržbářských profesích, v povolání těžař uranu nebo ve strážní službě na vrátnicích odštěpného závodu.
 

Uvolňování a přeřazování pracovníků TÚU souvisí s ukončením prací v podzemí Dolu Hamr I., který bude zatopen. Dalším důvodem jsou výrazné změny v nakládání s důlními vodami v oblasti, které si vyžádají změny hlavně na centrální dekontaminační stanici.

Letos na jaře byly v odštěpném závodě TÚU provedeny dvě organizační změny, při který odešly nebo byly převedeny na jinou práci desítky zaměstnanců úpravny uranu. Uvedené změny si vyžádalo ukončení zakládacích prací na dole Hamr I., vytvoření nového úseku a změny v inspekčních službách.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist