https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/diamo-propusti-pres-tri-stovky-zamestnancu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Diamo propustí přes tři stovky zaměstnanců

5.3.2001 16:30 | STRÁŽ POD RALSKEM (ČIA)
Více než 330 zaměstnanců, což je zhruba desetina současného stavu pracovníků, propustí do konce roku 2001 státní podnik uranového průmyslu Diamo ve Stráži pod Ralskem na Českolipsku. Pro ČIA to uvedl náměstek ředitele Diama Jan Kafka. Důvodem propouštění je státem schválený útlum uranového průmyslu.
 

Snižování počtu zaměstnanců v Diamu je součástí restrukturalizace, která má minimalizovat podnikové náklady. Snížení stavu zaměstnanců je součástí sociálního programu, který v současnosti vedení Diama projednává s odborovou organizací.

Více než sto zaměstnanců Diama, převážně z oblasti těžby a úpravy uranu, má najít v rámci podniku novou práci při zajišťování strážní služby a ostrahy. Další pracovní příležitosti chce vedení Diama vytvořit pro zajišťování dalších asanačních a likvidačních prací a neuranové hospodářské činnosti i při zajišťování prací a služeb pro cizí odběratele.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist