https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/diky-sestidenni-pribudou-na-liberecku-parkoviste
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Díky šestidenní přibudou na Liberecku parkoviště

10.8.2002 14:50 | LIBEREC (ČIA)
Téměř pět tisíc nových parkovacích míst přibude v Libereckém kraji díky motocyklové šestidenní. ČIA o tom informoval mediální zástupce pořádající společnosti ISDE Jablonec nad Nisou Jan Slánský. "Organizátoři soutěže připravili parkovací místa ve spolupráci s Policií ČR, ČSAD Liberec a Jablonec nad Nisou a dalšími partnery. Parkoviště jsou ve městech i v dalších lokalitách," řekl Slánský.
 

Ze vzdálenějších záchytných parkovišť bude návštěvníky soutěže podle Slánského rozvážet dostatečný počet autobusů, které budou smět na rozdíl od soukromých vozů zajet i na atraktivní místa závodu. K dispozici bude šest informačních středisek. Pro zajištění pořádku bude mít policie v regionu zvýšenou pohotovost.

Závody budou konat od 24. do 29. září na Jablonecku a Liberecku a zúčastní se jich 500 závodníků a dvojnásobný doprovod. Organizátorem motocyklové soutěže, jejíž rozpočet se odhaduje na 46 milionů korun, je společnost s ručením omezeným ISDE Jablonec nad Nisou 2002. Jejími vlastníky jsou město Jablonec a Autoklub České republiky. Organizátoři předpokládají, že soutěž přiláká až deset tisíc diváků a 200 novinářů. Na základě protestů ekologických aktivistů navrhli organizátoři nové kratší trasy, které vedou mimo chráněné lokality a přírodní park Ještěd. Více než 50 procent vede po veřejných asfaltových cestách.

Šestidenní motocyklová soutěž se poprvé konala v roce 1913 v Británii. V bývalém Československu se naposledy uskutečnila v roce 1971 ve Špindlerově Mlýně. Záštitu nad letošní soutěží převzal Krajský úřad Liberec.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist