https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/dnes-bude-projednana-koncepce-nakladani-s-jadernymi-odpady
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Dnes bude projednána koncepce nakládání s jadernými odpady

18.9.2001 08:18 | PRAHA (ČIA)
Dnes od 10 do 17 hodin se uskuteční veřejné projednávání návrhu koncepce nakládání s radioaktivními odpady a vyhořelým jaderným palivem v České republice do roku 2025. Materiál ministerstva průmyslu a obchodu (MPO) bude projednán v Obvodním kulturním domě Vltavská na Praze 7. ČIA to potvrdila tisková mluvčí MPO Anna Stárková.
 

V materiálu zveřejněném na internetových stránkách navrhuje MPO základní směr a pravidla pro ukládání nízko, středně i vysoce aktivních odpadů, včetně ekonomických aspektů této problematiky. Koncepce označuje podíl radioaktivních odpadů a vyhořelého jaderného paliva na celkové produkci nebezpečných odpadů v České republice za poměrně malý, neboť tvoří jen setiny procenta z celkové hmotnosti odpadů.

Dokument rovněž zmiňuje rozhodnutí o umístění stavby skladu vyhořelého jaderného paliva do lokality jaderné elektrárny Dukovany, a zároveň do záložní lokality Skalka. Kapacita stávajícího skladu v Dukovanech bude vyčerpána v roce 2005.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist