https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/dnes-odstartovala-stavba-dalsiho-useku-obchvatu-plzne
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Dnes odstartovala stavba dalšího úseku obchvatu Plzně

12.4.2002 20:20 | PLZEŇ (ČIA)
Stavbu devítikilometrového úseku dálničního obchvatu Plzně Ejpovice - Černice dnes v Ejpovicích na Rokycansku poklepem na základní kámen slavnostně zahájil ministr dopravy a spojů Jaromír Schling. Celkové náklady na dostavbu obchvatu Plzně představují 420 milionů eur. Polovinu uvedené sumy by měla poskytnout prostřednictvím úvěru Evropská investiční banka. Termín zprovoznění uvedené části obchvatu v hodnotě 2,7 miliard korun je stanoven na prosinec příštího roku.
 

S dokončením celého obchvatu se počítá v letech 2005 až 2006. Zhotovitelem náročné stavby, čítající 12 mostů a čtyři mimoúrovňové křižovatky, je pět stavebních společností spojených ve Sdružení Plzeň. Sdružení zahrnuje firmy Stavby silnic a železnic, a. s., Dopravní stavby holding, a. s., Pražské silniční a vodohospodářské stavby, a. s., Berger Bohemia, a. s. a Max Bögl a Josef Krýsl.

Proti stavebnímu povolení na úsek obchvatu Ejpovice - Černice podala tento týden žalobu k Vrchnímu soudu dotčená obec Štěnovice v okrese Plzeň - jih, která požaduje, aby dálnice vedla v hlubším zářezu. Obec rovněž odmítá stavbu dálničního sjezdu. "Nedomnívám se, že by žaloba Štěnovic mohla ovlivnit postup dostavby obchvatu Plzně," dodal Schling.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist