https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/do-cr-nesmi-se-nesmi-dovazet-maso-z-francie
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Do ČR nesmí se nesmí dovážet maso z Francie

3.5.2002 20:22 | PRAHA (ČIA)
Dovoz vepřového masa, tepelně nezpracovaných výrobků z vepřového a také dovoz černé zvěře a jejího masa z Francie dnes zakázala Státní veterinární správa. Důvodem pro toto rozhodnutí je zjištěný výskyt moru prasat v této zemi. V Událostech to dnes uvedla Česká televize.
 

Prasečí mor sice není přenosný na člověka, ale pro prasata je to nebezpečná nemoc. Choroba se u prasat projevuje horečkami a způsobuje úhyn zvířat. Nákaza se podle České televize poměrně často vyskytuje v Německu a Španělsku, v České republice se mor prasat vyskytl naposled v roce 1997.

Z Francie se do České republiky dováží vepřové v objemu pouhých čtyř procent celkového dovozu vepřového masa.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist