https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/do-hospodarskeho-parku-ceskych-velenic-uz-jezdi-vlak
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Do Hospodářského parku Českých Velenic už jezdí vlak

15.11.2000 16:50 | ČESKÉ VELENICE (ČIA)
Slavnostní zahájení provozu železniční vlečky v délce 3,6 kilometru pro Hospodářský park v Českých Velenicích na Jindřichohradecku se dnes uskutečnilo za účasti delegace Evropské komise a zástupců Ministerstva pro místní rozvoj ČR. "Projekt v celkové hodnotě téměř tří milionů euro, tedy zhruba 103 milionů korun, byl ze 73 procent investován z prostředků Evropské unie v rámci programu přeshraniční spolupráce Phare," uvedl ředitel parku Jaroslav Křivan. "Investorem je akciová společnost Hospodářský park České Velenice a stavba byla spolufinancována ještě z rozpočtu rakouského státu a země Dolní Rakousy," dodal ředitel. V parku zatím působí tři firmy, které zaměstnávají celkem 330 lidí, další dvě mají začít s investicemi v příštím roce. České Velenice leží přímo na hranici s Rakouskem a s rakouským městem Gmünd tvoří jediný aglomerační celek.
 
<p>
reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist