https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/do-infrastruktury-prumyslovych-zon-nutno-zapocitat-i-mestskou-dopravu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Do infrastruktury průmyslových zón nutno započítat i městskou dopravu

26.10.2000 15:10 | JIHLAVA (ČIA)
Do celkových nákladů na vybudování průmyslových zón a parků bude kromě investic do pozemků a sítí nutno započítávat též náklady na obslužnost celé zóny veřejnou dopravou. Informoval o tom ředitel Dopravního podniku města Jihlavy (DPMJ) Josef Vilím s tím, že doposud se náklady na budoucí dopravní obsluhu průmyslových zón v Jihlavě do investic na jejich vybudování nezapočítávají.
 

"Přitom jen například kvůli jedné průmyslové jihlavské lokalitě - areálu firmy Bosch v Pávově - musel DPMJ od prvního ledna tohoto roku posílit autobusovou linku číslo 3 tak, že její vozy najedou o 200 kilometrů denně více," sdělil ředitel. Jak upozornil, navíc od počátku roku 2001 v souvislosti s dalšími 1500 pracovními místy ve zmíněné firmě bude nucen Dopravní podnik opět rozšířit četnost spojů na linkách do Pávova, a to o dalších minimálně 100 ujetých kilometrů denně. Z těchto důvodů proto není vyloučeno jednání zastupitelstva města o případném zvýšení jízdného na všech linkách ve městě.

Výstavba komunikací a infrastruktury v novém průmyslovém parku v Jihlavě - Hruškových Dvorech -, bez investic do dopravní obslužnosti, vyjde město Jihlavu na 50,5 milionu korun. Zmíněná nová průmyslová zóna v severní části města za Hlavním nádražím - kde je již nyní situována řada výrobních hal jihlavských firem - bude mít po dokončení v příštím roce rozlohu šedesáti hektarů a měla by být celá k disposici novým investorům.

Na vybudování infrastruktury má město na příští rok přislíben příspěvek státu ve výši pětadvaceti milionů korun.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist