https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/do-prazske-zoo-prislo-navzdory-letnim-vedrum-1-32-milionu-lidi
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Do pražské zoo přišlo navzdory letním vedrům 1,32 milionu lidí

1.1.2016 09:48 | PRAHA (ČTK)
Zoologickou zahradu v pražské Troji během letošního roku navštívilo 1 318 382 lidí, což je třetí nejvyšší číslo v její čtyřiaosmdesátileté historii. Vzhledem k tropickému létu to zahrada považuje za úspěch. "Lidé nás mají rádi a rádi k nám chodí. Z toho čísla máme radost," řekla mluvčí pražské zoo Jana Myslivečková.
 

Návštěvnický rekord si udržel minulý rok, kdy bránami zahrady prošlo 1,38 milionu obyvatel a návštěvníků hlavního města. Tehdy byla asi největším lákadlem Rezervace Bororo, odpočinkový a herní areál v bývalém areálu pavilonu slonů. Na druhém místě zůstává rok 2011, kdy se na zvířata přišlo podívat 1,37 milionu lidí.

Trojská zahrada se letos už podruhé umístila mezi deseti nejoblíbenějšími zoologickými zahradami na světě. Tentokrát ji v žebříčku největšího cestovatelského serveru na světě TripAdvisor patří čtvrté místo, loni skončila sedmá. "A podařilo se jí dosáhnout i řady skvělých odchovů, například gibona stříbrného, varanů smaragdových nebo sov indických," dodala mluvčí.

Posledním lákadlem trojského areálu jsou i tři vzácní lvi indičtí, kteří mají pro Česko symbolický význam. "To jsou ti lvi, které přinesli Přemyslovci do svého znaku, a kteří se posléze tedy dostali do znaku České republiky," uvedl už dříve ředitel zoologické zahrady Miroslav Bobek. Návštěvníci si je mohou zblízka prohlédnout v Pavilonu šelem a plazů. Do venkovního výběhu budou vypuštěni až na jaře.

Jednou z největších událostí nadcházejícího roku bude narození slůněte, které má samice Janita přivést na svět na jaře.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist