https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/do-prirodniho-parku-vlozi-kladno-24-milionu-korun
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Do přírodního parku vloží Kladno 2,4 milionu korun

9.2.2002 13:25 | KLADNO (ČIA)
Rozpočet obecně prospěšné společnosti Čabárna, která spravuje stejnojmenný přírodní vodní park u Kladna, záchrannou stanici pro ptáky Aves a zámecké medvědárium, v těchto dnech připravilo vedení kladenského magistrátu. V letošním roce půjde ve prospěch společnosti z obecního rozpočtu 2,4 milionu korun. "Náklady na chov bobrů a medvědů představují 80 tisíc korun ročně, na elektrickou energii 220 tisíc korun. Největší objem peněz představují mzdy pro šest zaměstnanců přesahující 1,3 milionu korun," uvedl kladenský primátor Milan Volf.
 

Obecně prospěšná společnost bude rozšiřovat svoji činnost zejména ve vztahu k dětem a školám. "Naší snahou je, aby zde byla k dispozici kvalitní učebna a zázemí pro odbornou výuku," doplnil Volf.

K připravovaným investicím patří mimo jiné nákup člunu s elektromotorem pro odchyt poraněných vodních ptáků. V roce 2001 pracovníci Avesu získali zvláštní uspávací zařízení pro labutě, které umožňuje nestresové operace ptáků.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist