https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/do-prumyslovych-zon-pujde-letos-11-miliardy-korun
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Do průmyslových zón půjde letos 1,1 miliardy korun

7.1.2003 16:18 | PRAHA (ČIA)
Na podporu rozvoje průmyslových zón v České republice půjde letos celkem 1,1 miliardy korun. Podstatná část těchto prostředků je určena na přípravu strategických průmyslových zón Kolín-Ovčáry, Brno-Černovická terasa a dále na přípravu průmyslových zón pro investory, kteří požádali o poskytnutí investičních pobídek. Na dnešním setkání s novináři to řekl náměstek ministra průmyslu a obchodu Václav Petříček.
 

Podle údajů MPO podpořil stát průmyslové zóny v letech 1998 až 2002 částkou 2,363 miliardy korun a přispěl tak ke vzniku 71 průmyslových zón s celkovou výměrou 2149 hektarů. Tím se vytvořily podmínky pro vznik více než 85 tisíc nových pracovních míst.

"Přednostně chceme podporovat výstavbu strategických průmyslových zón, a to zejména ve strukturálně postižených regionech jako jsou Moravskoslezský kraj a severozápadní Čechy. Druhým typem zón, které budeme podporovat, jsou takzvané pobídkové zóny, které jsou přímo spojeny s konkrétním zájmem investora," řekl dále Petříček.

Upozornil dále, že státem podpořené průmyslové zóny měly ke konci roku 2002 obsazenost přibližně 50 procent. "Protože realizace a následné obsazování průmyslových zón je dlouhodobý proces probíhající v několika cyklech je toto procento obsazenosti až překvapivě příznivé," domnívá se náměstek.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist