https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/do-sedlce-prcice-dorazi-dobrovolnici-z-celeho-sveta
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Do Sedlce-Prčice dorazí dobrovolníci z celého světa

27.7.2002 11:47 | BENEŠOV (ČIA)
Dobrovolníci tří kontinentů se od pondělí 29. července setkají v Sedlci-Prčici, aby se zde zúčastnili mezinárodního projektu, který za výrazné podpory a spolupráce místních orgánů a obyvatel města pořádá občanské sdružení Inex - Sdružení dobrovolných aktivit. ČIA to potvrdil Michal Jakob ze sdružení Inex.
 

"Během dvou týdnů, které zde zahraniční dobrovolníci stráví, přispějí svou prací k realizaci několika veřejně prospěšných projektů v obci. Kromě práce je pro účastníky připraven i bohatý kulturní a poznávací program, který jim dá možnost seznámit se zblízka s kulturou a historií regionu a navázat živý kontakt s jeho obyvateli. Naplní se tak hlavní cíle projektu, jimiž jsou setkání a vzájemné poznání lidí různých kultur a podpora místních komunit a dobrovolnických aktivit," vysvětlil Jakob.

Dobrovolnický projekt se uskuteční letos pošesté. Pro letošní ročník jsou dosud ohlášeni dobrovolníci z Japonska, Francie, Itálie, Litvy, Ukrajiny, Španělska, Nizozemska a Kanady. V rámci svého pobytu se budou podílet na výstavbě dětského hřiště, renovaci místního parku a údržbě zeleně v obci. Pro účastníky projektu je připraveno několik exkurzí do historicky a kulturně významných míst středních a jižních Čech, včetně výletů po malebné krajině Českého Meránu. "Ohlasy z minulých ročníků ukazují, že dobrovolníci si z pobytu v Sedlci-Prčici odvážejí silné a trvalé zážitky, které pak napomáhají šíření povědomí o regionu i celé České republice daleko za jejími hranicemi," dodal Jakob.

INEX - Sdružení dobrovolných aktivit je dobrovolnickou neziskovou organizací, která se zaměřuje na mezinárodní projekty s dobrovolníky v České republice, na propagaci a rehabilitaci dobrovolnictví u nás a na dobrovolnou činnost environmentálního, sociálního a kulturního zaměření.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist