https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/do-souteze-o-nejlepsi-fotku-prirody-poslalo-256-fotografu-skoro-2500-snimku
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Do soutěže o nejlepší fotku přírody poslalo 256 fotografů skoro 2500 snímků

6.4.2024 00:30 (ČTK)
Ilustrační foto
Ilustrační foto
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Do soutěže Czech Nature Photo o nejlepší fotografie přírody a zvířat se letos přihlásilo 256 fotografů, kteří zaslali téměř 2500 snímků. Pořadatel tento týden oznámil 33 nominovaných fotografií v celkem 11 kategoriích. Necelých 1000 snímků pak poslalo 173 žáků a studentů do soutěže Czech Photo Junior. Soutěž pořádá společnost Czech Photo, která organizuje i prestižní fotožurnalistickou akci Czech Press Photo. Vítězné snímky se vyhlásí na slavnostním ceremoniálu při příležitosti otevření výstavy v Czech Photo Centre 15. května.
 

Fotografové mohli snímky přihlásit do šesti hlavních kategorií: Savci, Ptáci, Plazi, obojživelníci a podvodní život, Bezobratlí, Rostliny a houby a Krajina. Soutěž doplňuje pět speciálních kategorií, a to Série, Zvířata v lidské péči, Příroda v Praze, Cena za nejlepší fotografii české přírody a kategorie Zvířata ve svém prostředí pod patronací pražské zoologické zahrady.

"Při výběru fotek jsme hodnotili vyváženost mnoha aspektů, od kreativního pojetí po technické zvládnutí zachyceného momentu. Hledali jsme originální pohledy a příběhy vetkané do jediného záběru fotografie. Poměrně rychle jsme nalezli top selekci snímků jednotlivých kategorií, určit finální pořadí bylo ovšem již poměrně náročné," uvedl fotograf a letošní předseda poroty Petr Bambousek. V porotě soutěže dále zasedli fotograf a zoolog Vít Lukáš, rakouský fotograf přírody a zoolog Bernhard Schubert, hudebník a entomolog Dan Bárta a fotograf a ornitolog Libor Vaicenbacher.

Porota nominovala celkem 33 fotografií v hlavní soutěži, ze snímků žáků a studentů vybrala celkem devět fotografií ve třech kategoriích rozdělených podle věku.

Oznámení vítězů jednotlivých kategorií včetně Fotografie roku se uskuteční na slavnostním ceremoniálu při příležitosti otevření výstavy v Czech Photo Centre v Nových Butovicích 15. května. Loni cenu za nejlepší fotografii získal slovenský fotograf Miroslav Ondruš, který zachytil souboj medvědů.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist