https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/dokonceni-obchvatu-plzne-ohrozuje-nedostatek-penez
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Dokončení obchvatu Plzně ohrožuje nedostatek peněz

25.7.2001 18:42 | PLZEŇ (ČIA)
Termín dokončení dálničního obchvatu města Plzně je z důvodu nedostatku peněz ohrožen. V Plzni to dnes na jednání technického týmu pro dokončení obchvatu konstatoval ředitel výstavby Ředitelství silnic a dálnic Petr Laušman. "Dokončení úseku mezi Sulkovem a Útušicemi a chystané části z Ejpovic do Černic by mělo stál přes pět miliard korun. Pokud bude mít v příštích letech Státní fond dopravní infrastruktury stejný objem prostředků jako letos, nebude možné slíbené termíny zajistit," uvedl Laušman.
 

Po vítězství města Plzně proti ekologickým aktivistům a obcím okresu Plzeň-jih v soudním sporu o trasu obchvatu západočeští poslanci deklarovali, že na letošní rok je ve fondu připravena částka 1,1 miliardy korun. Ředitelství silnic a dálnic při zajištění potřebných financí předpokládalo, že 8,5 kilometru dlouhý úsek Sulkov - Útušice bude vyžadovat 2,5 miliardy korun a mohl by být hotov v polovině roku 2003. Celkově má být obchvat dokončen v roce 2004.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist