https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/doly-nastup-tusimice-loni-zvysily-tezbu-uhli-o-700-tisic-tun
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Doly Nástup Tušimice loni zvýšily těžbu uhlí o 700 tisíc tun

29.1.2001 11:30 | TUŠIMICE (ČIA)
Hnědouhelné Doly Nástup Tušimice (DNT) v okrese Chomutov prodaly v loňském roce 13 833 tisíc tun hnědého uhlí, což je o 700 tisíc tun více než v roce 1999. Zlepšeného výsledku dosáhly DNT i v těžbě skrývky, které se vytěžilo 47 938 tisíc metrů krychlových, což je o 500 tisíc metrů krychlových více než v roce předcházejícím. Pro ČIA to uvedl technický náměstek ředitele DNT Jindřich Doležal.
 

DNT jsou organizační součástí akciové společnosti Severočeské doly (SD) Chomutov. Standardně vysoká těžba má být v DNT zachována i v dalších letech. Hlavními odběrateli jsou sousední elektrárny Tušimice II a Prunéřov I a II.

Rozhodující investiční akcí roku 2001 bude pro DNT podle Doležala pokračování výstavby přeložky železniční trati Českých drah Chomutov - Březno. Další významnou investicí bude dokončení prvního velkorýpadla o výkonu 5000 metrů krychlových na těžbu skrývky, které má dodavatel a. s. Vítkovice- Prodeco Teplice předat DNT v závěru roku 2001.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist