https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/doprava-v-praze-funguje-bez-vetsich-problemu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Doprava v Praze funguje bez větších problémů

3.2.2003 09:52 | PRAHA (ČIA)
Vyhlášené stávky řidičů tramvají, která začala dnes ve čtyři hodiny ráno, se zřejmě účastní výrazně méně řidičů než její organizátoři z Federace řidičů tramvají (FŘT) očekávali. Podle mluvčí Dopravního podniku hlavního města Prahy Michaely Kuchařové vyjelo ráno z 391 tramvají 241. Jeden z hlavních organizátorů stávky předseda FŘT Antonín Dub přitom ještě v neděli počítal s tím, že vyjede méně než polovina tramvají.
 

Úplně všechny tramvaje vyjely z vozoven Pankrác, Kobylisy, Žižkov a Vokovice, většina pak z vozoven Hloubětín, Strašnice a Motol. V těchto třech vozovnách se odboráři snaží blokovat výjezd. Právě blokování tramvají, jejichž řidiči se rozhodli nepodpořit stávku, bylo důvodem, proč například ve strašnické vozovně zasáhli proti stávkujícím policisté a členové soukromé bezpečnostní služby. "Tyto kolize se obešly bez násilností," tvrdí Kuchařová.

To však odmítá šéf FŘT Antonín Dub, podle kterého naopak policie i bezpečnostní agentura vůči stávkujícím řidičům použila fyzické násilí. Proto prý také federace chystá trestní oznámení na konkrétní policisty.

Kuchařová ČIA dále řekla, že chybějící tramvaje v pražských ulicích nahradilo přibližně 200 autobusů, jejichž zásluhou by prý cestující neměli výpadek tramvají příliš pocítit. Podle Duba se počítá s tím, že stávka skončí dříve než se původně plánovalo. Konkrétní hodinu ale zatím neřekl.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist