https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/dopravci-chteji-podat-trestni-oznameni-kvuli-blokadam-hranic
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Dopravci chtějí podat trestní oznámení kvůli blokádám hranic

13.10.2000 15:00 | PRAHA (ČIA)
Pokud do dnešní půlnoci rakouští odpůrci Jaderné elektrárny Temelín neukončí blokády na česko-rakouských hranicích, podá Sdružení automobilových dopravců Česmad Bohemia v Rakousku trestní oznámení na neznámého pachatele o náhradu škod způsobených neprostupností rakouských hranic. ČIA to dnes oznámil generální tajemník Česmad Miroslav Solař.
 

Jak ve čtvrtek ČIA sdělila tisková mluvčí ministerstva dopravy a spojů Ludmila Roubcová, českým dopravcům kvůli blokádám vznikly dosud "mnohasettisícové ztráty". Na jedno vozidlo, nejčastěji kamion, činí finanční ztráta každý dne zhruba 25 tisíc korun.

Podle Česmad jednají rakouští aktivisté v příkrém rozporu s mezinárodními dohodami o volném pohybu osob a zboží a v rozporu s asociačními dohodami o přidružení České republiky k Evropské unii. Členové Česmad disponují 80 procenty přepravních kapacit mezinárodní kamionové dopravy v ČR.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist