https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/dopravne-zbozove-centrum-u-lovosic-vznikne-za-podpory-eu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Dopravně zbožové centrum u Lovosic vznikne za podpory EU

12.11.2000 15:40 | LOVOSICE (ČIA)
Evropská unie hodlá podpořit výstavbu průmyslové zóny a dopravně zbožového centra na okraji Lovosic na Litoměřicku částkou dvou milionů Eur z programu Phare. Stejnou částku bude muset vynaložit město Lovosice a stát. Uvedl to pro ČIA Zdeněk Vybíral ze společnosti Dopravně zbožové centrum (DZC) Lovosice s tím, že Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky ze čtyř českých uchazečů doporučilo Evropské unii projekt Lovosic.
 

DZC má zahrnovat nezbytnou infrastrukturu pro výrobní činnosti, dopravně spediční a obchodní služby a velké skladovací prostory. Součástí má být i celnice. Práci by zde měly najít stovky lidí zejména z Litoměřicka a okolí Lovosic.

DZC vyroste v prostorách bývalého překladiště uhlí, ze kterého se v minulosti energetické uhlí přepravovalo po řece Labi ze severu Čech do východočeských Chvaletic. Výhodou DZC v Lovosicích bude bezprostřední návaznost na mezinárodní magistrálu D 8, mezinárodní rychlostní železniční koridor Berlín - Praha - Vídeň. Nabízí se i širší využití labské vodní dopravní cesty po dostavbě vodních děl u Malého Března a Prostředního Žlebu.

Vytvoření akciové společnosti DZC iniciovalo v polovině 90. let město Lovosice. Do finanční spoluúčasti města Lovosice na výstavbě DZC mají být zahrnuty dosud vložené prostředky.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist