https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/dopravu-v-liberci-pomuze-vyresit-krizovatka-za-80-milionu-kc
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Dopravu v Liberci pomůže vyřešit křižovatka za 80 milionu Kč

19.5.2004 13:29 | LIBEREC (ČIA)
Dopravní problémy v Liberci pomůže vyřešit kruhová křižovatka, jejíž stavba přijde na zhruba 80 milionů korun. Dnes o tom informoval liberecký primátor Jiří Kittner. "Kruhová křižovatka je jediným účinným způsobem, jak odstranit problémové dopravní body v ulici Dubská a České mládeže při výjezdu z dálnice k supermarketu. Město na stavbu uvolní 16 milionů korun. Financovat bude například výkup nemovitostí," uvedl Kittner. Dodal, že na stavbě se budou finančně podílet kromě města Liberec také Liberecký kraj a Ředitelství silnic a dálnic.
 

Křižovatka bude postavena na silnici II. třídy, kterou spravuje kraj, a ten se proto stane garantem připravované stavby. Podle statutárního náměstka hejtmana Libereckého kraje Miroslava Macha zodpovědného za resort dopravy kraj do křižovatky investuje zhruba 50 milionů korun, zbytek uhradí Ředitelství silnic a dálnic. "Zahájili jsme přípravné práce na projektové dokumentaci. Jednoduchý nemusí být výkup nemovitostí. Stavbu bychom chtěli zahájit v polovině příštího roku. Veřejnou obchodní soutěž bychom chtěli vypsat v prvním čtvrtletí roku 2005," řekl dnes pro ČIA Mach.

Liberecký kraj má letos na investice do silnic II. a III. třídy k dispozici 135 milionů korun. To je o 20 milionů více než loni. Celkové investice do silnic v Libereckém kraji dosáhnou letos podle Macha rekordní částky 1,3 miliardy. "Rozpočet Státního fondu dopravní infrastruktury je zhruba 5,5 miliardy korun. To znamená, že Liberecký kraj získá více než pětinu. Většina investic je určena na silnice I. třídy, které jsou ve správě státu," Mach.

Liberecký kraj letos hospodaří s vyrovnaným rozpočtem 1,387 miliardy korun. To je podle zhruba o pět procent více než loni. Na investice je určeno přes 134 milionů korun, což znamená osmiprocentní nárůst oproti roku předchozímu.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist