https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/dotace-na-zkvalitneni-dopravy-jdou-do-c-krumlova-ci-trince
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Dotace na zkvalitnění dopravy jdou do Českého Krumlova či Třince

28.3.2017 09:30 | PRAHA (ČTK)
Například Český Krumlov tak dostane přes 42 milionů korun na vybudování bezbariérového přestupního terminálu, jehož součástí bude parkoviště pro automobily a kola. / ilustrační foto
Například Český Krumlov tak dostane přes 42 milionů korun na vybudování bezbariérového přestupního terminálu, jehož součástí bude parkoviště pro automobily a kola. / ilustrační foto
Bezbariérový přestupní terminál v Českém Krumlově nebo automatizovaná parkoviště pro jízdní kola v Břeclavi, Litoměřicích a Třinci vzniknou díky evropské dotaci určené na zkvalitnění hromadné dopravy v regionech. Dotace přes 733 milionů korun si rozdělí 35 projektů. ČTK to včera sdělila Dana Fürstová ze státního Centra pro regionální rozvoj ČR, které dokončilo hodnocení žádostí o příspěvek z Integrovaného regionálního operačního programu (IROP).
 

Cílem výzvy, do které byly projekty zaslány, je podpora výstavby a modernizace přestupních terminálů a samostatných parkovacích systémů na území celé republiky s výjimkou Prahy. Například Český Krumlov tak dostane přes 42 milionů korun na vybudování bezbariérového přestupního terminálu, jehož součástí bude parkoviště pro automobily a kola.

Centrum pro regionální rozvoj navrhlo podpořit i výstavbu parkovišť pro jízdní kola v Břeclavi, Litoměřicích, Hodoníně, Lysé nad Labem, Poděbradech a Třinci. V non-stop provozu tam nabídnou kapacitu pro zhruba 100 jízdních kol, která budou po dobu úschovy pojištěna a chráněna před vlivy počasí i krádežemi. Uložit v nich bude možné případně i přilbu a reflexní vestu, doplnila Fürstová.

Integrovaný regionální operační program (IROP) navazuje na sedm regionálních operačních programů a částečně na Integrovaný operační program z období 2007 - 2013. V současném programovém období z něj mohou příjemci čerpat 125 miliard korun z evropských fondů a dalších zhruba 19 miliard Kč prostřednictvím národního spolufinancování. Spolu s dalšími devíti operačními programy může Česko celkem čerpat asi 648 miliard korun.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist