https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/dotovany-export-hoveziho-je-mnozstevne-neomezen
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Dotovaný export hovězího je množstevně neomezen

19.7.2001 17:52 | PRAHA (ČIA)
V období ode dneška do konce letošního září podpoří Státní zemědělský intervenční fond (SZIF) veškerý export hovězího masa, které budou schopni obchodníci z České republiky za podmínek novelizovaného vládního nařízení vyvézt. "Všechno jsme schopni zaplatit," zdůraznil dnes v rozhovoru pro ČIA ředitel SZIF Jan Hőck po jednání jeho prezídia.
 

Ve středu schválená novelizace vládního nařízení upravující podmínky dotovaného exportu hovězího masa rozšířila okruh exportovatelných komodit o vývoz hovězího masa bez kosti a zároveň snížila minimální hmotnost živých jatečných zvířat na 480 kilogramů. Opatření reaguje podle ministra zemědělství Jana Fencla na změněné požadavky exportních teritorií díky výskytu nemoci šílených krav v ČR.

Státní dotace přitom činí osm korun na kilogram živých zvířat, 10 korun na kilogram chlazeného hovězího a 20 korun na kilogram mraženého hovězího masa. Vývozce ovšem musí zemědělcům zaplatit za jatečná zvířata minimálně 36,50 koruny za kilogram.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist