https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/dozorci-rada-cd-odvolala-dva-cleny-predstavenstva
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Dozorčí rada ČD odvolala dva členy představenstva

31.1.2003 17:50 | PRAHA (ČIA)
Dozorčí rada ČD dnes odvolala z funkcí ve správní radě ČD dva blízké spolupracovníky předsedy představenstva a generálního ředitele akciové společnosti Českých drah (ČD) Dalibora Zeleného. Jde o členy představenstva ČD Ivo Malinu a Jana Bukače. Podle jejího předsedy Vojtěcha Kocourka je jediným důvodem tohoto rozhodnutí převažující názor, že by část představenstva společnosti neměla být shodná s jejím managementem. Do této doby byli v pěti členném představenstvu ČD čtyři členové managementu firmy.
 

Jak ČIA potvrdil vedoucí tiskového oddělení Petr Šťáhlavský, až do doby jmenování nových členů bude představenstvo pracovat jako tříčlenné v čele se Zeleným. Na jeho místo vypsal Řídicí výbor společnosti ČD výběrové řízení. To by mělo rozhodnut, zda Zelený ve funkci zůstane, nebo ho někdo nahradí. V této souvislosti se spekuluje o blízkém spolupracovníkovi a soustraníkovi ministra dopravy Milana Šimonovského (KDU-ČSL) Ivanu Foltýnovi.

Podle Šťáhlavského Dozorčí rada ČD na svém zasedání pokračovala rovněž v projednávání podnikatelského záměru společnosti na letošní rok, opět ho ale neschválila. "Přijala však úkoly k jeho dopracování," upozornil Šťáhlavský. Dozorčí rada naopak vzala na vědomí systém provádění kontrolní činnosti společnosti ČD s pravidelným využitím služeb auditorské firmy Deloitte&Touche. "Tato společnost se zabývá prováděním auditorské činnosti na železnici již několik let," dodal Šťáhlavský.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist