https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/drahy-opet-zdrazi-nektere-jizdne
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Dráhy opět zdraží některé jízdné

29.8.2003 09:33 | PRAHA (ČIA)
Po létě plném slev budou muset České dráhy znovu upravit svůj ceník. Podle Mladé fronty Dnes totiž vedení firmy pochopilo, že pouhý nárůst cestujících nestačí, firma musí i vydělávat. Železnice sice i přes obavy jejích odborů v létě svezla při meziročním srovnání o 4,4 procenta více cestujících, plošné slevy však znamenaly propad tržeb. Další cenové úpravy mají od začátku října přitáhnout cestující cílenými výhodami.
 

Dráhy zachovávají skupinovou slevu od dvou do patnácti cestujících, ale budou zvýhodňovat ty, kdo použijí vlak i na cestě zpět. "Sleva pro skupiny bude upravena tak, aby motivovala zákazníky k využití vlaku v obou směrech," říká vedoucí obchodního oddělení Tomáš Čech. Dráhy zachovají i slevy na trase Praha - Brno s tím, že v případě rychlíků a expresů bude jízdenka stát 130 místo 140 korun, ve vlacích EuroCity přijde na 160 korun.

Sníženou cenu celoroční zákaznické karty za stokorunu železnice zachová, stejně jako předplacenou kilometrickou banku a ceny síťových jízdenek. Na konec roku dráhy chystají slevu na cestu z Brna do Vídně. Zpáteční jízdenka má podle aktuálního kurzu k euru stát 450 namísto dnešních 576 korun. Dráhy tak letos mění jízdné už poněkolikáté. Začátkem roku zastavily uvedení přenosné zákaznické karty. Nyní opouštějí plošné slevy zavedené v červenci, protože se snaží


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist