https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/drubezarna-na-domazlicku-podle-hygieniku-neskodi
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Drůbežárna na Domažlicku podle hygieniků neškodí

18.12.2001 11:45 | DOMAŽLICE (ČIA)
Rok trvající měření v okolí drůbeží farmy v Myslívě na Domažlicku neprokázalo negativní vliv stavby na životní prostředí. Proti drůbežárně společnosti Česká drůbež, za kterou stojí německý kapitál, protestovaly stovky obyvatel okolních obcí i ekologické iniciativy.
 

"Měření proběhlo na německém i českém území. Obě zprávy konstatují, že farma nemá vliv na životní prostředí," uvedl vedoucí referátu životního prostředí Okresního úřadu v Domažlicích Jiří Beran.

Hygienici sledovali v okolí farmy pro 200 tisíc kuřic zejména koncentraci čpavku, mikroorganismů, kvasinek a plísní. Měření podle Svatopluka Krýsla z klatovské hygienické stanice neprokázalo, že by se v souvislosti s provozem drůbežárny tyto látky objevovaly ve větším množství, než stanoví normy.

Projekt velkokapacitní drůbežárny předpokládá výstavbu tří hal pro 600 tisíc nosnic. Zatím je v provozu jediná a připravuje se stavba druhé. Po jejím uvedení do zkušebního provozu počítají okresní úředníci s dalším dílčím měřením vlivu na životní prostředí.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist