https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/druhy-blok-je-temelin-je-pripraven-k-horkym-zkouskam
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Druhý blok JE Temelín je připraven k horkým zkouškám

1.10.2001 13:31 | PRAHA/TEMELÍN (ČIA)
Druhý blok jaderné elektrárny Temelín je po tomto víkendu připraven k zahájení tzv. horkých zkoušek, které bezprostředně předcházejí zavezení jaderného paliva. "Během tohoto týdne by měla být veškerá dokumentace potřebná k udělení povolení k horkým zkouškám odevzdána Státnímu úřadu pro jadernou bezpečnost (SÚJB)," sdělil dnes ČIA tiskový mluvčí JETE Milan Nebesář s tím, že podle plánovaného harmonogramu by horké zkoušky měly začít "v nejbližší době".
 

Konec prosince jako nejpozdější datum pro zahájení zavážení paliva do druhého bloku je jedním z termínů, za který má ministr průmyslu a obchodu Miroslav Grégr "dát hlavu na špalek". Dokument Informace o postupu dostavby jaderné elektrárny Temelín za II. čtvrtletí 2001, který vláda schválila 22. srpna, přitom konstatuje, že toto datum není nijak ohroženo.

"V průběhu víkendu byly úspěšně provedeny tlakové těsnostní zkoušky primárního a sekundárního okruhu na druhém bloku," uvedl Nebesář. "Nyní pracovníci elektrárny provádějí protokolární zpracování průběhu těchto zkoušek, které bude součástí dokumentace předané SÚJB."


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist