https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/dubi-usiluje-o-zruseni-prepravy-chemikalii-na-e-55
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Dubí usiluje o zrušení přepravy chemikálií na E 55

12.12.2002 09:37 | DUBÍ (ČIA)
O zrušení přepravy chemikálií, nebezpečných látek a výbušnin na hlavní silniční komunikaci E 55 z Teplic na hraniční přechod Cínovec usiluje radnice v Dubí na Teplicku. Starostka města Ilona Smítková dnes ČIA řekla, že Dubí se připojí k iniciativě sousedních saských měst Altenbergu nebo Zinnwaldu. "Představitelé saských měst nás o svém záměru vymístit přepravu chemikálií a nebezpečných látek v kontejnerech a v kamionech přes hraniční přechod Cínovec - Altenberg informovali v minulých dnech a jejich návrh podpoříme," dodala Smítková.
 

Viliam Lejsek z Celního ředitelství v Ústí nad Labem ČIA potvrdil, že na trase E 55 došlo v uplynulém období v blízkosti hraničního přechodu Cínovec - Altenberg k několika haváriím v podobě úniku chemických látek z cisteren. Naposledy musel být přechod několik hodin uzavřen poté, co z cisterny vytekla chemická látka přepravovaná do Nizozemí z Pardubic.

Na hraničním přechodu Cínovec je v současnosti omezený provoz. Kvůli povodní porušené hlavní silnici u Altenbergu a Dippoldiswade v Sasku nemohou přes Cínovec projíždět kamiony a těžká nákladní vozidla. Omezení má podle Lejska trvat do 30. června příštího roku. Na německé straně se připravuje výstavba nového úseku hlavní silnice z Cínovce na Drážďany.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist