https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/dubi-zatim-nesouhlasi-s-kolaudaci-pripojky-na-hranice
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Dubí zatím nesouhlasí s kolaudací přípojky na hranice

15.12.2001 15:54 | DUBÍ (ČIA)
Souhlas s kolaudací přeložky silniční komunikace E55 k hraničnímu přechodu Cínovec/Altenberg nechce dát radnice v Dubí. Starostka města Jutta Kučerová ČIA řekla, že důvodem je neplnění nařízení městské samosprávy ze strany státu a dopravní policie. Kolaudaci přeložky město Dubí podmínilo ve stavebním řízení zachováním provozu záchytného parkoviště v blízkosti původního hraničního přechodu Cínovec/Zinnwald.
 

Podle starostky Dubí kamiony projíždějící do Německa v současnosti parkoviště nevyužívají, neboť je dopravní policie odklání jiným směrem. "O víkendech a hlavně v neděli se v ulicích Dubí vytvářejí obrovské fronty těžkých nákladních vozidel. Ty začínají němečtí celníci odbavovat až v pondělí ráno. Situace je pro naše občany neúnosná a odstavné parkoviště se nevyužívá. Přitom loni jsme ho provozovali s téměř milionovou ztrátou," dodala starostka Kučerová.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist