https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/dubnovy-uklid-hradce-kralove-stal-14-milionu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Dubnový úklid Hradce Králové stál 1,4 milionu

19.5.2002 12:40 | HRADEC KRÁLOVÉ (ČIA)
Přibližně 1,4 milionu korun stál pravidelný dubnový generální úklid Hradce Králové známý pod názvem Čisté město. Jak uvedl Vladimír Vaníček z Technických služeb města Hradce Králové, akce byla zaměřena na sběr nebezpečného i běžného komunálního odpadu.
 

Při úklidu, který probíhal po tři dubnové víkendy, se podle Vaníčka podařilo sebrat přes 39 tun nebezpečného odpadu a zhruba 550 tun běžného odpadu. "Nebezpečného odpadu se svezlo nejméně o polovinu více než loni. Je to jistě ovlivněno i tím, že od letošního roku se platí za svoz odpadu "na hlavu", a tak se občané nerozpakují okamžitě se nepotřebného odpadu zbavit," uvedl Vaníček. Za každý zlikvidovaný kilogram nebezpečného odpadu zaplatí radnice zhruba 10 korun, přibližně jeden milion stála likvidace ostatních odpadových materiálů.

Ačkoliv akce Čisté město má v Hradci Králové osmiletou tradici, v dalších letech by se měla podle Vaníčka ubírat jiným směrem. "Perspektivu bych do budoucna neviděl v jednorázové akci, ale ve zřízení sběrových míst na území každé komise místní samosprávy," dodal Vaníček.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist