https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/dulni-rekultivace-na-severu-cech-oslavi-50-narozeniny
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Důlní rekultivace na severu Čech oslaví 50. narozeniny

23.4.2001 08:35 | TUŠIMICE (ČIA)
Již 50 let od zahájení rekultivačních prací v prostorách důlních výsypek si letos připomínají v Dolech Nástup Tušimice (DNT) a v Severočeských dolech (SD) Chomutov.
 

Vedoucí referátu rekultivací DNT Jiří Hráček pro ČIA uvedl, že během uplynulých desetiletí bylo na důlních výsypkách nově vytvořeno 13,6 hektarů lesa, 594 hektarů zemědělské půdy a 162 hektarů ovocných sadů.

Půl století od svého založení si česká rekultivační škola připomene v polovině května na odborné konferenci v Teplicích. Zde budou o svých výsledcích a zkušenostech diskutovat zástupci důlních společností, univerzit a dalších odborných pracovišť z České republiky i ze zahraničí.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist