https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/durdil-jihocesi-produkuji-mene-odpadu-nez-zapadoevropane
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Durdil: Jihočeši produkují méně odpadu než Západoevropané

15.12.2001 12:52 | ČESKÉ BUDĚJOVICE (ČIA)
Až o čtvrtinu méně komunálního odpadu produkují obyvatelé jižních Čech ve srovnání s lidmi v západní Evropě. "Na jednoho Jihočecha připadá ročně asi 385 kilogramů odpadu, zatímco například obyvatel Vídně vyprodukuje průměrně 475 kilogramů," uvedl v souvislosti s debatou o koncepci odpadového hospodářství Jihočeského kraje ředitel firmy Eco trend Josef Durdil.
 

Množství odpadu narůstá podle Durdila v celé Evropě. "Evropská unie je takovým vývojem znepokojena," potvrdil Durdil. "Podstatné ale je, že tento trend doprovází v Evropě zvýšená míra třídění a zpracování odpadu. Česká republika je v tomto ohledu pozadu," dodal.

Zdokonalit využití a třídění odpadu by měla nová koncepce, jejíž návrh tento týden představila právě společnost Eco trend. Jednání o koncepci se zúčastnili zástupci ministerstva životního prostředí, krajského úřadu a společností, které v Jihočeském kraji odpad zpracovávají.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist