https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/e15-urad-prodlouzil-souhlas-se-stavbou-nove-ranveje-v-ruzyni
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

E15: Úřad prodloužil souhlas se stavbou nové ranveje v Ruzyni

22.3.2017 11:00 | PRAHA (ČTK)
Firma podniká kroky, aby mohla se stavbou začít zhruba v roce 2022. Nová dráha za devět miliard korun by pak mohla být zprovozněna v roce 2025. Definitivní rozhodnutí o výstavbě paralelní ranveje chce vedení letiště učinit v roce 2019.
Firma podniká kroky, aby mohla se stavbou začít zhruba v roce 2022. Nová dráha za devět miliard korun by pak mohla být zprovozněna v roce 2025. Definitivní rozhodnutí o výstavbě paralelní ranveje chce vedení letiště učinit v roce 2019.
Ministerstvo životního prostředí prodloužilo platnost souhlasu s výstavbou paralelní ranveje na letišti v pražské Ruzyni z hlediska vlivů na životní prostředí (EIA). Letiště získalo klíčový dokument v roce 2011, původně platil do října. Ministerstvo ale platnost prodloužilo do října 2021. Informuje o tom dnešní vydání deníku E15. Výstavba ranveje by podle současných plánů Letiště Praha mohla začít zhruba v roce 2022.
 

"Oznamovatel musí v rámci žádosti prokázat, že od vydání stanoviska nedošlo k podstatným změnám záměru, k podstatným změnám podmínek v dotčeném území a podobně," řekla deníku k prodloužení souhlasu mluvčí ministerstva Petra Roubíčková. Letiště tak může pokračovat v přípravě na navazující územní řízení.

Výstavbu paralelní vzletové a přistávací dráhy považuje pražské letiště za jednu z klíčových nutností pro svůj další ekonomický rozvoj. Původně se s dokončením více než tři a půl kilometru dlouhé ranveje počítalo v roce 2010.

Mluvčí letiště Marika Janoušková E15 řekla, že firma podniká kroky, aby mohla se stavbou začít zhruba v roce 2022. Nová dráha za devět miliard korun by pak mohla být zprovozněna v roce 2025. Definitivní rozhodnutí o výstavbě paralelní ranveje chce vedení letiště učinit v roce 2019, uvedl deník.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist